Over ons

Wij gaan voor gezond en natuurlijk
Ook jij verdient 100% natuurlijke, eerlijke en duurzame (verzorgings)producten!

Hoe zijn we begonnen?

Wij als bewuste drogisten en onze grote voorliefde en kennis van eerlijke, natuurlijke, biologische en duurzame supplementen en verzorgingsproducten zijn in 2017 gestart onder de naam orthomentaal. Een van ons heeft daarnaast een studie Psychologie gevolgd en daaruit volgend is het idee geboren om een aantal 100% natuurlijke, zeer specifieke, unieke en goedgekeurde ( KOAG-KAG) voedingssupplementen voor de mentale gezondheid te maken. 

Meer vraag naar 100% natuurlijk
Wij kregen vanuit de klanten steeds meer vraag naar natuurlijke verzorgingsproducten en cosmetica. En aan die vraag hebben wij gehoor gegeven. Drogist Herman vertelt: “ Wij willen zelfs nog een stukje verder gaan en alleen natuurlijke en gecertifieerde verzorgingsproducten en cosmetica aanbieden. Waarom?  Waarom zou je in traditionele producten gebruiken waarin parabenen, broomverbindingen, triclosan, phenoxyethanol, (disodium) EDTA, methyl(chloro)isothiazolinone, chlorine, siliconen, propyleen glycol, PEG, sodium lauryl sulfate (SLS) en synthetisch parfum zit?  Het zijn allemaal ingrediënten die jouw huid kunnen irriteren. Bovendien sluiten ze de huid af, hebben een slechte invloed op je immuunsysteem, kunnen voor een allergie zorgen, kunnen schade aanrichten aan het zenuwstelsel, verstoren de hormoonhuishouding, en kunnen kankerverwekkend of zelfs giftig zijn. Ook hebben ze een negatieve invloed op ons milieu. We staan volledig achter producten met een keurmerk omdat deze producten streng gecontroleerd worden, duidelijk en transparant zijn. Kijk dus niet alleen naar 100% natuurlijk, maar kijk aan welk gecertificeerd keurmerk het product voldoet. Bij ons op de shop hebben we een categorie waar je de keurmerken kunt bekijken. Zie: keurmerken
“Als je overstapt van de traditionele cosmetica op natuurlijke cosmetica, merk je dat geur en textuur vaak anders zijn. Natuurlijke tandpasta’s en shampoos schuimen nauwelijks of niet. Ze ruiken ook meestal minder sterk dan de traditionele producten. Je zult even moeten wennen, daarna merk je dat je lichaam je dankbaar is. Daarnaast zijn de producten met een keurmerk duurzaam en goed voor het milieu”.


Naamswijziging beternaturel.nl
Omdat ons assortiment zoveel breder is geworden, dekt de naam ‘Orthomentaal’ eigenlijk de lading niet meer. Daarom zijn we per februari 2020 verder gegaan onder de naam beternaturel.nl.

Persoonlijk advies
Vragen of suggesties? We horen het graag. Neem gerust contact op met één van onze gezondheidsprofessionals! Wij helpen je met persoonlijk en professioneel advies of om een bewuste keuze te maken.
Mail naar info@beternaturel.nl
Je kunt ons ook telefonisch bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur, op dit nummer:
06-58992899 / 0341-844703


Wat biedt beter naturel jou?
Bij beternaturel.nl vind je een uitgebreid assortiment natuurlijke en biologische cosmetica en natuurlijke supplementen voor jouw verzorging (en die van je kinderen). Ook als vegetariër of veganist heb je bij ons keus genoeg. En ben jij op zoek naar een product of merk dat je bij ons niet kan vinden? Laat het ons dan even weten via: info@beternaturel.nl  Wie weet voegen we dat product of merk dan wel toe aan onze webshop. Je zal niet de eerste zijn die dat voor elkaar krijgt! 

Millieu en duurzaamheid
Duurzaam ondernemen is iets wat voor ons vanzelfsprekend is.
Niet alleen door de producten die we aanbieden, ook de dagelijkse handelingen zoals:
•   het verpakkingsmateriaal van leveranciers( dozen en opvulling) wordt zoveel mogelijk hergebruikt.
•   bij het verpakken en verzendklaar maken van bestellingen worden gebruikte of gerecyclede kartonnen dozen gebruikt.
    de opvulling is van gerecycled materiaal ( folders en karton) of van gebruikte maischips ( bijproduct van de maisteelt).
•   het drukwerk ( pakbonnen) is gemaakt van 100% gerecycled papier.
•   de verpakkingstape ( Ecomask) is gemaakt van cellulose en vrij van chloor en kleurstoffen en 100% recyclebaar. 
•   de luchtkussen enveloppen voor de brievenbuspost zijn FSC goedgekeurd.
•   oud papier wordt versnipperd en gebruikt bij bestellingen als opvulling in de dozen.


Justdiggit 
Verder staan wij ieder jaar een deel van onze omzet af aan een goed doel. We doneren dit jaar aan de organisatie justdiggit. 
Door gaten te graven in zeer droge gebieden in Afrika wordt de opgedroogde grond weer open gemaakt, zodat het regenwater wél in de grond kan komen. Justdiggit verbetert vervolgens de hele waterhuishouding, onder andere door (extra) bomen en planten te zaaien. Zo wordt een enorme natuurlijke reactie in gang gezet: meer water wordt opgenomen, zaadjes in de grond ontkiemen en de natuurlijke begroeiing keert terug. Dat heeft weer meer regen tot gevolg, want 40% van alle regen komt door verdamping van planten en bomen. Zo wordt de vicieuze cirkel omgedraaid naar een positieve.

 
Bekijk de website van Justdiggit voor meer informatie:

https://justdiggit.org/nl/